SINAR KEBANGKITAN

Sinar merupakan satu dari kebangkitan untuk pemuda pemudi atau lebih mudah digelar SYABAB..bukan bertujuan untuk berkata kepada sesiapa namun untuk ingatan kepada diri sendiri dan sahabat yang sering terleka dan lalai dengan perkara yang bukan-bukan.Kerana di tangan merekalah letaknya kepimpinan akan datang,jika elok masa kini maka eloklah akan datang.Namun bukan mudah mereka diumpamakan kain putih yang mana perlu dicorak.dengan warna yang cantik dan molek dipandang.Begitu juga seperti syabab mereka perlu dimasak dengan pengalaman dan disuap dengan ilmu agar dapat menghasilkan kepimpinan yang mantap dan membentuk sesebuah kejayaan sebuah negara.
Mungkin seorang pemuda tidak mengerti kesan yang membawa petunjuk,Sedang terbitnya matahari membawa cahaya terang.(Syair Imam Ahmad bin Hanbal)

Thursday, December 31, 2009

BOLA ITU SFERA


ermm..rasenye dah lame x menconteng sesuatu di sini.Rasenye cam nak je merepek sikit dalam ni,,,bukan pasal ape..tapi nak kongsi ngan sahabat sume mengenai futsal ni....hehe..sebenarnye bukan pe.baru2 ni baru je abis sertai satu pertandingan untuk merebut piala.....

menariknye tujuan diadakn pertandingan ni adalah untuk mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara semua pemain disamping mencungkil bakat baru(walaupun yang main tu ade juge yang veteren). tapi yang x syoknye bile maen ade sampai yang nak bertumbukla berterajang la(agak kasar ckit bahasa) sedangkan biasala adat main ade menang, ada kalah seri pown ade..jadinye yang menjadi mangsa ialah pengadil..x habis2 kene sumpah,maki hamun bo#*&, b@#$ ape la..erm sian pengadil.

tapi nak buat macamane tu sume perangai manusia, kalau menang puji abis kalo kalah maki x sudah. erm tak nak la citer panjang2 ..cukup cikit sebagai sedikit perkongsian..kesimpulannya objektif pertandingan agak tersasar juga..namun begitu sampai bila nak terus macamni .erm fikir-fikirlah sendiri,.semua dah besar.semua dah ada akal boleh fikir..macam nabil kate lu pikirla sendiri....

No comments:

Post a Comment

Al-QURAN kitabku