SINAR KEBANGKITAN

Sinar merupakan satu dari kebangkitan untuk pemuda pemudi atau lebih mudah digelar SYABAB..bukan bertujuan untuk berkata kepada sesiapa namun untuk ingatan kepada diri sendiri dan sahabat yang sering terleka dan lalai dengan perkara yang bukan-bukan.Kerana di tangan merekalah letaknya kepimpinan akan datang,jika elok masa kini maka eloklah akan datang.Namun bukan mudah mereka diumpamakan kain putih yang mana perlu dicorak.dengan warna yang cantik dan molek dipandang.Begitu juga seperti syabab mereka perlu dimasak dengan pengalaman dan disuap dengan ilmu agar dapat menghasilkan kepimpinan yang mantap dan membentuk sesebuah kejayaan sebuah negara.
Mungkin seorang pemuda tidak mengerti kesan yang membawa petunjuk,Sedang terbitnya matahari membawa cahaya terang.(Syair Imam Ahmad bin Hanbal)

Friday, June 17, 2011

kelemahan di sebalik kekuatan,,,,,,,kekuatan di sebalik kelemahan.....
segalanya perlu di serap dan di garap supaya ia menjadi satu keistimewaan.....
kalau takut dillambung ombak ,,jngan menonton filem ongbak..eh silap jangan berumah di tepi pantai..... begitu juga kehidupan,,,yang dilalui,,kalau takut nk hadapi cabaran n dugaan susahle mike nak trus kan kehidupan ni yeop dan yong oii....

rupa..dorian luarnye berduri ,,tapi dalam die lemak kate ko....tapi nak dapat yng lemak dalam.tu kena lalui durinye dulu....( kalo dikaitkan dengan hidup kita ni faham2 la ye :) )..
kate orang tua..bukan senang nak senang..jadi kepada semua yang sedang menuju tangga kejayaan,,bersabar la ye dalam mendakinye ye,,,.... kepada semua rakan2 di IPT dan IPG....selamat kembali ke kuliah... kembali dngan tenang dan gembira.... :)

No comments:

Post a Comment

Al-QURAN kitabku