SINAR KEBANGKITAN

Sinar merupakan satu dari kebangkitan untuk pemuda pemudi atau lebih mudah digelar SYABAB..bukan bertujuan untuk berkata kepada sesiapa namun untuk ingatan kepada diri sendiri dan sahabat yang sering terleka dan lalai dengan perkara yang bukan-bukan.Kerana di tangan merekalah letaknya kepimpinan akan datang,jika elok masa kini maka eloklah akan datang.Namun bukan mudah mereka diumpamakan kain putih yang mana perlu dicorak.dengan warna yang cantik dan molek dipandang.Begitu juga seperti syabab mereka perlu dimasak dengan pengalaman dan disuap dengan ilmu agar dapat menghasilkan kepimpinan yang mantap dan membentuk sesebuah kejayaan sebuah negara.
Mungkin seorang pemuda tidak mengerti kesan yang membawa petunjuk,Sedang terbitnya matahari membawa cahaya terang.(Syair Imam Ahmad bin Hanbal)

Wednesday, October 19, 2011

kembali menyerang..

Assalamualaikum,, lame benor dah x mencoret kat bende ni kate ko..... teringin pulak nak tulis....erm rasenye dah lame die xdatang menyerang,,,, tapi tetibe je die mai ... perghhh xtahan kateko....jadi terpakasala menelan 2biji benda laju agar boleh ilang sikit kesakitan tu,,, tapi apepun.. yang memberi dan menyembuhkannya ialah Allah S.W.T.. jadi sebgai hamba,, yakin dengan kekuasaannya menjadikan kita lebih dkat dengannya... ... erm sajela ye.. sbgai pengisian dakwat yg mngkin akan kembali basah.... ^^ :( ^^

No comments:

Post a Comment

Al-QURAN kitabku