SINAR KEBANGKITAN

Sinar merupakan satu dari kebangkitan untuk pemuda pemudi atau lebih mudah digelar SYABAB..bukan bertujuan untuk berkata kepada sesiapa namun untuk ingatan kepada diri sendiri dan sahabat yang sering terleka dan lalai dengan perkara yang bukan-bukan.Kerana di tangan merekalah letaknya kepimpinan akan datang,jika elok masa kini maka eloklah akan datang.Namun bukan mudah mereka diumpamakan kain putih yang mana perlu dicorak.dengan warna yang cantik dan molek dipandang.Begitu juga seperti syabab mereka perlu dimasak dengan pengalaman dan disuap dengan ilmu agar dapat menghasilkan kepimpinan yang mantap dan membentuk sesebuah kejayaan sebuah negara.
Mungkin seorang pemuda tidak mengerti kesan yang membawa petunjuk,Sedang terbitnya matahari membawa cahaya terang.(Syair Imam Ahmad bin Hanbal)

Tuesday, December 7, 2010


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمـنِ الرَّحِيْمِ

erm,, setelah seminggu akhirnya keputusan dicapai,,rutin 3tahun lepas kembali semula..semuanya kerana minat dan antara cita-cita terbesar sebelum menjejak kaki ke IPG IPOH...hehe...(tersenyum seorang diri bila teringatkan rutin ini)..

erm ,,, pagi2 lepas subuh dah siap2 untuk mencari bahan segar di pasar,,sebb kualiti n khasiat penting..prinsipnya bersih,halal,khasiat,,insyaAllah semua yang menikmatinya akan mendapat khasiatnya..(merepek pe da malam2 ni)... haa lpas balik pasar..mula la..merancang menu yang nak buat.....dah siap masak, pkul 3 pm mula la segalanya...hehe..dalam kul 7 wajib berkemas..,,usai solat segalanya,,cek pe yng kurang n listkan..erm malm baru ade mase kalo kawan2 ajak open court barula boleh kuarkan peluh ,hehe(main badminton)...

tetapi semuanya penuh pengalaman ,,dengan cabaran, dugaan dari diri sendiri n org ramai..bersyukur walaupun kadang2 tidak seberapa..tetapi ianya halal...insyaAllah... :)

erm.....(entah pe la yang ditulis malam2 ni tetibe je rase nak tulis)..hehe sejarah berulang kembali..

2 comments:

Al-QURAN kitabku